9
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-9,bridge-core-2.6.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Wie is Emmy

Emmy Vandenbulcke behaalde in 2011 haar diploma osteopaat D.O. – Bsc. aan de International Academy of Osteopathy te Gent.

Emmy had al altijd een liefde voor dieren, en in het bijzonder voor paarden. Zelf begon ze pas te rijden op haar 24e. Ondertussen heeft ze zelf een eigen paard, waar ze recreatief mee aan de slag gaat.

Door haar liefde voor paarden en haar passie voor osteopathie is ze beiden gaan combineren en heeft ze haar opleiding osteopathie voor paarden gevolgd aan de Hippo Sofia Academie in Nederland.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelwijze waarbij men op zoek gaat naar de oorzaak van een klacht. Deze oorzaak kan liggen in het bewegingsstelsel, de organen en het cranio-sacrale systeem. Deze 3 systemen beïnvloeden elkaar.

Wanneer 1 van deze systemen door externe factoren (overbelasting, trauma’s, voeding,…) uit evenwicht wordt gebracht, zal het lichaam spontaan zijn houding aanpassen om dit evenwicht te herstellen en zullen er symptomen ontstaan. Door op de verstoorde beweeglijkheid te werken, geven we het lichaam de kans om in zijn oorspronkelijk evenwicht terug te komen. Een osteopaat werkt dus niet op de symptomen, maar op de oorzaak van een klacht.

U kan bij een osteopaat terecht voor alle functionele klachten. Naast het bestrijden van klachten kan er ook preventief gewerkt worden om deze te voorkomen.

Klachten

Gedragsproblemen: singeldwang, headshaking, nervositeit,...

Rijtechnisch: verkeerde galop, moeilijke aanleuning, verzet, weigeren voor de sprong, bokken of weglopen na de sprong,...

Fysiek: moeilijk inbuigen, stijve spieren, scheef dragen van de staart ,kreupelheden of onregelmatigheden waarbij geen oorzaak wordt gevonden, ...

Andere: vruchtbaarheid, ongeluk, luchtwegen, herstel na blessure, huidproblemen, overmatig plassen,...

Scheef zitten

Pijnklachten bij rijden

Moeite met ontspanning en stabiliteit

Angsten

...

Behandeling

Tijdens een behandeling worden eerst gegevens verzameld over het paard en over de klacht.

Hierna wordt het paard, zowel in stand als in beweging, geobserveerd om een beeld te krijgen van het probleem. Daarna wordt het paard onderzocht en behandeld door de osteopaat.

Het is belangrijk dat er na de behandeling 2 à 3 dagen niet met het paard gewerkt wordt. Wel is het belangrijk dat het paard na de behandeling onbelast kan bewegen.

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Afhankelijk van het paard en van de klachten kan een eventuele vervolgbehandeling nodig zijn.

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan telefonisch of via e-mail.

Emmy Vandenbulcke

Keizer Karelstraat 47 – 8930 Menen

+32 477 05 30 46

osteopathie@emmyvandenbulcke.be